Aviapolis, Ruoholahti ja Keilaniemi. Siinä olivat kansainväliseen sopimus- ja liikejuridiikkaan keskittyvän Aliantin Suomen toimiston potentiaaliset sijoittumiskohteet. Ydinkeskustasta haluttiin paikkaan, joka tukee paremmin niin liiketoimintaa kuin kansainvälisyyttä.

Kymmenessä maassa ympäri maailmaa toimivan Aliant-lakifirman Suomen toimisto muutti WTC Helsinki Airportiin tammikuun alussa. Uutta sijaintia Helsingin keskustan ulkopuolella oli tutkailtu jo jonkin aikaa. Pitkän linjan tavoitteenaan yritys halusi muuttaa paikkaan, jossa firmat ja bisnes ovat.

– Selvittelimme kolmea eri aluetta, ja mitä pidemmälle ja tarkemmin tutkailimme mahdollisuuksia, sitä enemmän Aviapolis alkoi kiinnostaa. Se on tällä hetkellä ehdottomasti isoin ja voimakkaimmin kasvava bisnesalue ja Vantaa hoitaa hyvin elinkeinopolitiikkaansa. Myös WTC-brändillä oli meille merkitystä, kertoo Aliantin Suomen toimintoja vetävä partneri Tuomo Kauttu.

Aliantin Suomen toimisto palvelee sekä kotimaisia että ulkomaisia yrityksiä.

– Tarjoamme yksilöllistä ja laadukasta asiantuntijapalvelua juridiikan eri osa-alueilla. Autamme kotimaisia asiakkaitamme niiden kotimaisissa ja kansainvälisissä asioissa sekä ulkomaisia asiakkaitamme niiden Suomen liiketoiminnoissa ja investoinneissa aina asiakkaan tarpeen mukaan. Henkilöstöä meillä on Suomessa kuusi henkilöä, mutta tarvittaessa asiakkaitamme palvee koko Aliant sekä lisäksi IR Global -verkosto, johon myös kuulumme, hän tarkentaa.

WTC:ssä kaikki palaset kohdillaan

Kautun perustama Kauttu & Co. -asianajotoimisto yhdistyi kansainväliseen Aliantiin syksyllä 2017. Jo sitä ennen parikymmentä vuotta asianajotoimistopraktiikkaa hoitanut yritys toimi kansainvälisten asiakkaidensa parissa. Yhdistyminen Aliantiin korosti kansainvälisyyden merkitystä ja osittain myös siksi vapaiden tilojen löytyminen WTC Helsinki Airportista loksautti kaiken paikoilleen.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan: https://www.lak.fi/ajankohtaista/case-aliant-aviapolis-ja-lentokenttasyke-houkuttivat-asianajotoimiston-wtchen